ON ENS TROBEM?

Ens trobem al poble de Tuixent al vessant meridional de la Serra del Cadí, al municipi de Josa i Tuixent, dins la comarca de l'Alt Urgell, a 1225 m d'alçada. Situat a la confluència dels rius de la Mola i Josa, on s’uneixen per formar el riu la Vansa, que dóna nom a la mateixa vall.

Està presidit pel Roc de Santaló al Nord (1766 m), a l’est per la Serra del Verd (2282 m) i al Sud per la Serra de Port de Compte amb els seus dos cim més emblemàtics: la Tossa Pelada (2378 m) i el Pedró dels Quatre Batlles (2386 m) la muntanya més alta del Solsonès.

Actualment tots els accessos són per carretera asfaltada, però la complicada orografia, amb l’accés per Coll de Port situat a (1668 m), pel Coll de Josa (1650 m) i el Coll de Lagén (1500 m), han propiciat un aïllament geogràfic de la Vall de la Vansa i Tuixent, fent que esdevingués una de les Valls més verges de Catalunya, on encara podem perdre’ns per camins i senders i entrar de debò, en contacte amb la natura. 

Per anar al Centre cal que ens dirigim a l’antiga casa forestal de Tuixent, situada a la sortida del poble, al costat de la carretera de Sant Llorenç de Morunys. X: 381920 m Y: 4676358 m

Com arribar-hi?

  • Des de la Seu d’Urgell: per la carretera de C-462 passant pel mirador de la Trava, Adraén, Fórnols i Cornellana, fins arribar a Tuixent.

  • Des de Berga: per la carretera C-563 passant per Saldes, Gósol i Josa de Cadí.

  • Des de Solsona: s’hi arriba per la mateixa carretera C-462 passant per la presa de la Llosa del Cavall i Sant Llorenç de Morunys o ve passant per Port del Comte.

Enllaços d'interès:
                    

Publicitat:Centre de Flora del Parc Natural del Cadí Moixeró :: TUIXENT :: Telèfon: 973 37 00 30 ::

Copyright © R.I.T.S.A.