“LES SINGULARITATS DE LA FLORA DEL PARC DEL CADÍ – MOIXERÓ”

L’exposició sobre les singularitats de la flora del Parc és l’equipament central del Centre de Flora i pretén informar als visitants que accedeixen al Parc Natural del Cadí Moixeró per Tuixent, sobre quins són els valors de la Flora del Parc i la necessitat de protegir-la per a garantir-ne la conservació.

L’exposició consta d’un recorregut per quatre àmbits diferents, a través dels quals, s’explica al visitant els principals elements singulars de la flora del Parc, la gran quantitat d’endemismes que preserva i la important funció de conservació de tot l’ecosistema del Parc.

L’exposició s’adreça al públic escolar però també al públic adult que en períodes de lleure (caps de setmana i vacances) s’adreça al parc per entrar en contacte amb la natura i als grups de la tercera edat que desitgen ampliar els seus coneixements.

L’exposició està dissenyada per atraure aquests tipus de públic diversos amb un llenguatge assequible i unes estratègies expositives interactives i sorprenents que captaran l’interès del visitant durant tot el recorregut transmetent-li informació d’una forma entretinguda i divertida.

Foto: interior de l'esposició "Singularitats de la Flora del Parc Natural del Cadí - Moixeró"

Àmbit 1.- Introducció al Parc Cadí-Moixeró

Un parell de plafons ens donen informació de la xarxa d’espais naturals de Catalunya i la seva ubicació. I un mapa complet del Parc, els seus entorns i una mostra dels indrets més emblemàtics i coneguts del Parc, ens serveixen d’introducció a l’exposició.

Àmbit 2.- L’excepcional diversitat vegetal en el Cadí Moixeró

En uns plafons de disseny acurat, molt didàctics i de bellesa visual, s’explica la gran diversitat de la flora del Parc. Menció especial per les plantes endèmiques i amenaçades en un plafó apart.

Àmbit 3.- La interacció entre plantes i animals

En aquest àmbit es posa de relleu el suport mutu entre les plantes i els animals, fent notar al visitant que realment tot seria molt diferent sense aquesta relació. Una relació que al capdavall beneficia molt als homes.

Àmbit 4.- Els ecosistemes més singulars del Parc

Amb una singular i vistosa exposició museogràfica, es presenta una recreació dels ecosistemes més destacats de l’espai del Parc. Una recreació dels arbres més comuns del Parc (avets, pins, faigs, roures i alzines) i de dos dels ecosistemes més peculiars com els rocams i les tarteres, amb la flora més destacada de cada un, es completa aquesta exposició singular de la Flora del Parc del Cadí.

Enllaços d'interès:
                    

Publicitat:Centre de Flora del Parc Natural del Cadí Moixeró :: TUIXENT :: Telèfon: 973 37 00 30 ::

Copyright © R.I.T.S.A.