EL CENTRE DE FLORA

Actualment les Trementinaires esdevenen el principal producte turístic de la Vall. Ja és del tot impossible deslligar el binomi la Vall de la Vansa - Tuixent i trementinaires.  No només desperta interès la seva  forma de vida i l’economia, sinó també els seus remeis, les plantes que empraven i les seves propietats. Fruit d’aquest creixent interès i com a punt culminant d’aquesta oferta, el març del 2014 neix el Centre de Flora del Parc Natural del Cadí Moixeró.

Es tracta d’un equipament gestionat conjuntament entre el Parc Natural del Cadí Moixeró i l’ajuntament de Tuixent. Amb un doble objectiu: divulgar i sensibilitzar a la societat de la importància d’aquestes plantes més populars (folklòriques), però també apropar-los al coneixement d’un altre gran nombre de plantes, no tan conegudes pel fet de no tenir tanta relació amb les trementinaires i la tradició popular, però d’una importància cabdal al nostre país, ja que moltes d’elles són endèmiques de la nostra Vall o s’hi troben estrictament protegides.

QUE HI TROBAREM?

El centre de flora us ofereix una proposta didàctica i lúdica per a tota la família. On hi trobarem:

  • Un punt d’informació del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Amb informació de tot el parc natural: els seus centres d’interpretació, les seves rutes temàtiques, les principals muntanyes i ascensions...

  • L’exposició permanent de les "Singularitats de la Flora del Parc Natural del Cadí-Moixeró". Que ens permetrà aprofundir en el coneixement de la flora del nostre entorn i les seves característiques més particulars.

Foto: Interior de l'exposició "Singularitats de la Flora del Parc Natural del Cadí - Moixeró"

  • Una aula taller. Des d’on, durant tot l’any, es programen activitats per a tots els públics. Que tenen com a  eix central la flora i el món de les trementinaires, però també cursos d’apicultura, de maneig de fruiters, sortides de recol·lecció de bolets, d’observació de flora, d’ocells, de grans mamífers del Parc. I també xerrades de flora, fauna, passis de documentals, tallers de cuina de bolets, d’elaboració de licors, melmelades... I molt més. 

A part és també l’aula taller és on durant el curs escolar es duen a terme les activitats amb els alumnes de l’entorn d’aprenentatge de Tuixent

  • El jardí botànic de les trementinaires. On podrem veure i descobrir totes les plantes medicinals, algunes de metzinoses i moltes més d’aromàtiques que trobem als voltants del poble i de la Vall. Una passejada ens permetrà veure-les, en el seu estat natural i conèixer-ne el nom, per després saber-les reconèixer quan anem per la muntanya o passegem per les desenes de quilòmetres de camins i senders que ens ofereix la Vall.

Foto: jardí botànic de les trementinaires

  • Activitats per a tots els públics, tant per fer sols, en parella o en família. Durant tots els caps de setmana dels mesos d’estiu. Seguiu-nos al facebook i al twitter per conèixer les propostes de cada setmana.

Enllaços d'interès:
                    

Publicitat:Centre de Flora del Parc Natural del Cadí Moixeró :: TUIXENT :: Telèfon: 973 37 00 30 ::

Copyright © R.I.T.S.A.